Chat with us, powered by LiveChat

Wafabike

Köpvillkor

WB Concept Store AB säljer varor till både privatpersoner och företag. WB Concept Store AB ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år). I dagsläget kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress i Sverige.

Webbplatsen (wafabike.se), samt allt innehåll på denna, ägs av WB Concept Store AB. Informationen är skyddad genom lag med hänsyn till t.ex. upphovsrätt, marknadsföring och varumärken. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om produkter, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan föregående skriftligt medgivande från WB Concept Store AB.

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi reserverar oss för att våra tillverkare av olika komponenter uppdaterar utseendet på produkten eller programvaran. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt. Cyklarna levereras inklusive de delar som anges under respektive cykels detaljerade produktinformation på webbplatsen. Cyklarna är ej monterade vid leverans, men monteras enkelt med hjälp av endast ett fåtal vanliga verktyg, vilka dock inte följer med i köpet. För vidare information om montering, se separat flik under FAQ. Med varje cykel medföljer manual på engelska med mer detaljerad information om cykelns olika delar och hur dessa ska förvaras, underhållas och i övrigt hanteras.

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt.

Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss via kontaktformuläret på webbplatsen. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller ska framgå klart och tydligt.

Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera varorna till oss. Returadressen är WB Concept Store AB, Risängsgatan 4, 504 68, Borås. Om ovan alternativ på meddelande inte vill användas kan du använda den standardblankett för utövande av ångerrätt som Konsumentverket tagit fram (se följande länk: Ångerblankett Konsumentverket).

Kunden skall ombesörja frakt till angiven returadress.

Vid retur står du för risken av varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. Varan ska vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning om en sådan medföljer och eventuella manualer ska skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen. Om du inte är nöjd med ditt köp, vill byta till en annan produkt eller ångrat dig så kan du skicka tillbaka din produkt till oss helt utan extra kostnad. Om du t ex vill byta varan till en annan färg så gör du en ny beställning på wafabike.com.

Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom trettio (30) dagar från det att WB Concept Store AB tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto alternativt tillbaka på ditt kort om du gjort en kortbetalning, ej kontant. På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

Alla våra leveranser skickas via DHL. Leverans av varor som finns i lager sker inom två (2) till fyra (4) arbetsdagar till din hemadress. Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta oss via kontaktformuläret på webbplatsen. Du behöver vara på plats för att ta emot och godkänna din cykel vid leverans. Om du väljer att inte ta emot din order utan tillåter att transportföretaget lämnar din order på leveransadressen så mister du din reklamationsrätt av leveransen och du är ansvarig för eventuella skador. Innan ankomst så kommer en avisering att skickas till dig via SMS för överenskommelse om leveransdag och tidsintervall. Om du väljer att hämta vid lagret i Borås så sker det efter överenskommelse. Du kommer då få ett mail skickat till dig med mer information.

Vid mottagande av försändelsen är det viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. Om kunden upptäcker skador på emballage vid leverans ska en anmälan göras direkt till fraktaren för att garanti om leveransskada ska gälla. Anmälan ska även ske till WB Concept Store AB inom skälig tid senast inom två dygn efter leverans, via kontaktformuläret på webbplatsen.

Vänlig fotografera eventuella skador vid ankomst.

Om produkten skulle vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet. Med fel menas fel färg, fel modell osv.

Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara. Returadressen är WB Concept Store AB, Borås.

Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts. För transportskador, se separat rubrik ovan.

Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till oss via kontaktformuläret på webbplatsen där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer.

Vi kommer sedan att skicka ut ett returformulär som ni behöver fylla i och maila tillbaka till oss.

Om vi inte har möjlighet att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.

Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.

Kostnad för frakt och/eller returfrakt kommer att tas ut för beställningar som inte hämtas ut, tas emot eller då leveransinstruktionen ändras. Kostnaden för frakt och administration kommer att belasta kundens tillgodohavande hos WB Concept Store AB eller faktureras med betalningsvillkor tio dagar. Fakturan skickas i så fall till kundens registrerade e-postadress.

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.

I händelse av omständigheter som står utanför WB Concept Store ABs skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska WB Concept Store ABs förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som WB Concept Store AB rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.

Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive mervärdesskatt (moms).

Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information, ändrade växelkurser, importregler eller andra förutsättningar och förbehåller oss rätten att justera priset. I priset på cyklarna ingår hemleverans.

Rabattkoder som används i butiken gäller inte på rea produkter och kan ej kombineras ihop med andra erbjudanden.

Alla beställningar görs via wafabike.se, så vida ingen annan överenskommelse gjorts via mail eller telefon, och är bindande. Genom att du skickar iväg din order bekräftar du köpet och godkänner därmed våra köpvillkor. Kontrollera din beställning så att fel inte uppstår.

När vi tagit emot din beställning skickas en orderbekräftelse till den mailadress du angivit vid beställningen. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress. Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via kontaktformuläret på webbplatsen.

WB Concept Store AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer.

Läs mer under  Dataskyddspolicy.

WB Concept Store AB skyddar dina personuppgifter genom tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder. För att förhindra obehörig åtkomst och för riktigheten hos informationen använder vi oss av envägskryptering när känsliga uppgifter, såsom uppgifter om kreditkortsnummer, behandlas. Vår betalningspartner uppfyller säkerhetskraven PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard), som är ett globalt samlingsbegrepp för obligatorisk datasäkerhetsstandard för hantering av kortinformation, framtagen av betalkortsbranschen. Standarden gäller för alla som handskas med betalningstransaktioner för betalkort och kreditkort.

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist.

Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar, oavsett om det gäller felaktigheter såsom tryckfel, tekniska problem eller massbeställningar. Vid eventuell felinformation har du rätt att häva ditt köp, med hänvisning till konsumentköplagen. Vi reserverar oss även för förseningar samt slutförsäljning. Du har då givetvis full returrätt och får pengarna tillbaka för både vara och frakt om du inte är nöjd. Att få en vara man inte har beställt är en giltig grund för reklamation enligt konsumentköplagen.

Logga in