Wafabike

Om oss

Om wafabike

Wafabikes koncept är att sälja elcyklar/elmopeder/elfordon anpassade till det nordiska klimatet, dvs så kallade fatbikes. Du ska kunna ta cykeln till jobbet, ut på landsbygden eller varför inte ut i terrängen. De flesta av våra cyklar har minst 3” däck och kan alltså köras året runt, oavsett väder. Elfordonen har en unik design framtagen endast för Wafabike. Alla våra cyklar håller en mycket hög kvalitet och vi har omsorgsfullt valt att endast ha märkeskomponenter anpassade för våra Nordiska förhållanden.

Elcykel är bara förnamnet

Efter starten i september 2017 gick det snabbt. På fem månader utvecklades Wafabike till en fullfjädrad e-handel med bas i Rångedala utanför Borås. Grundaren Andreas saknade cykelleverantörer med helhetstänk, och ville skapa ett nischat koncept där komponenterna skiljer sig från massproducerade & serietillverkade cykelmodeller. Wafabike vill göra det roligare att cykla, därför går verksamheten in helhjärtat för att erbjuda elcyklar med attityd och detaljer av mycket hög kvalitet. 2019 flyttade vi in i våra nya lokaler i Borås (gamla haléns vid Getängsvägen).

vem är mr. Jeff?

Mr. Jeff är grundaren och tvåbarnspappan Andreas fiktiva alter ego. Han är en lyrisk amerikan vars personlighet går hand i hand med Wafabikes image av ”inget lagom”. Syftet är att bryta isen och nå fram till allmänheten på ett sätt som väcker nyfikenhet på produkterna. Mr. Jeff är också anledningen till den avsiktliga svengelskan på Wafabikes hemsida (det är alltså inte Google Translate som har varit i farten).

vi tänker ständigt nytt

Vi tänker ständigt framåt och har stora planer för framtiden. Wafabikes ambition är att bli störst i Norden och Europa inom vår nischade koncept. Med slutmålet att etablera oss över hela världen, så att fler människor kan känna det kittlande ruset av att glida runt på en Wafabike. Vi tänker ständigt nytt och framåt och har många egna modeller på gång. 2020 Så expanderade vi även vårt produktionslinje i Borås där vi bygger & monterar cyklarna.Framtiden är ljus för Wafabike. Kontakta oss om du har frågor, eller vill komma och provcykla vid vårt nya lager/showroom i Borås.

the logo story

”Skogens konung” så lyder historierna om älgen. Wafabike’s logga är även den prydd med en konung som visar upp sig ståtligt framför ett fatbike hjul och sköld i bakgrunden. Han präglas även av en keps med den äldre lite snällare loggan som han ersatt framtill. Älgen kommer egentligen från grundarens smeknamn som kallades ”Älgen” men är även en vink till företagets skandinaviska rötter. Följ gärna Mr. Jeff och hans kompisar Älgen & Älgen på sociala medier. Du hittar dem på Facebook, Instagram och Youtube.