Chat with us, powered by LiveChat

Jag hade varit sugen på en elcykel ett tag, mest för att det verkade skönt att susa fram utan så stor ansträngning. Men jag tyckte att de modeller som fanns inte gav något rejält köpsug. För att va ärlig, elcyklar kostar en del och då måste det finnas en wow känsla hos mig för att kunna göra ett sådant köp. Sen dök Wafabike upp i mitt på Instaflöde, och kände wow. Jag började fundera på om jag kunde motivera mig själv att lägga sådana pengar på en cykel. Hur mycket skulle jag använda den? Skulle jag tycka att den var kul ett tag, för att sedan ställa den i förrådet? För låt oss va ärliga, alla har nog några såna köp i förrådet.

En sensommardag upptäckte jag att Wafabike skulle befinna sig i Stockholm och visa upp sig. Jag tänkte, att åka dit och titta skadar väl inte. När jag kom fram till Kungsträdgården och såg cyklarna sa det klick! Dom är så sjukt coola, snygga och häftiga. När jag sedan fick prov-cykla så fanns det inte längre någon återvändo. Jag hade blivit med Wafabike!


Nu har det gått ett halvår. Blev mitt köp något som står i förrådet? Nej! 65 mil har det blivit och jag använder den varje dag. Det blev mitt bästa köp 2018!

Jag var som alla andra som bor i en storstad, beroende av kollektivtrafiken. Men nu när Whatsapp-gruppen från jobbet börjar plinga och kollegor meddelar att dom blir sena pga stopp i kollektivtrafiken, så rullar jag obehindrat fram i Stockholmstrafiken.

Jag jobbar som fritidslärare och jag öppnar skolan kl 7 nästan varje dag. Men när man bor i en storstad så hänger allt på kollektivtrafiken, står den still, ja då står hela Stockholm still. När man vet att man absolut inte kan va sen, så finns det en underliggande stress att allt måste klaffa. Något som sällan klaffar är kollektivtrafiken, om det inte är strålande sol och vindstilla. Alltså inget man lutar sig mot när det blåser! Men något man alltid kan lita på är sin Wafabike!

Sedan jag blev en Wafabike-användare, har mitt liv blivit skönare! Inte bara för att det är sjukt kul att cykla, och då menar jag sjukt kul! Utan för att jag smidigt kommer till jobbet, eller vart jag nu ska. Jag kommer i tid, oavsett väder. Jag kommer i tid, när mina kollegor är förbannade över inställda tåg eller förseningar på grund av löv på spåren. Men det absolut bästa är nog vägen hem från jobbet. Ni vet man är så trött, och man vill bara vara hemma. Då är det så fruktansvärt skönt att inte behöva trängas med tusen människor i en trång och varm tunnelbanevagn.

Jag betalar inte längre 900 kr i månaden för ett månadskort till kollektivtrafiken, vilket har gjort mig 5400 kr rikare på ett halvår! Jag får frisk luft och känner mig fri som en fågel! Oavsett väder har jag cyklat till jobbet varje dag, att använda cykeln i regn, Alfrida, snöstorm och sol går alldeles utmärkt. Har du bara någorlunda klädvett, så är det inget problem. Känslan att glida förbi kämpande medtrafikanter i en snöstorm är enormt tillfredställande. När det snöar och det ligger 10 centimeter nysnö på marken så tar sig min Wafabike fram utan problem, då tittar folk ganska avundsjukt på min coola cykel! En sak bör du vara beredd på om du äger en Wafabike, att folk kommer att titta på dig, stanna dig och fråga var du har köpt en sån cool cykel!

Lämna ett svar

Logga in