Chat with us, powered by LiveChat

Vi släpper eget batteri

7 mars, 2021

Vi släpper en kraftig nyhet! 

Vi lanserar ett helt nytt batteri, det första som vi har designat själva och vi är alltså helt ensamma på marknaden med detta. 

På de modeller som batteriet passar så ökar det kapaciteten från 14Ah till hela 20Ah. Det gör att du kan cykla väldigt mycket längre utan att behöva ladda. Batteriet passar i dagsläget till våra eMTB och vi vill inte avslöja för mycket men snart kan det finnas fler modeller som kan dra nytta av den extra kraften. En stor fördel med det nya batteriet är att när du bytt så kan du fortfarande använda det gamla batteriet i den nya adaptern som kommer med batteriet. Du kommer alltså kunna använda båda batterierna, så du alltid kan ha ett laddat batteri. 

Det nya batteriet har nya celler 21.700 från LG och Panasonic och är samma som Tesla använder sig av. Batteriets celler är uthålligare och mer tåliga mot både kyla och värme. Så det är ett bättre batteri för oss här i norden och för dig som vill cykla året runt utan att förlora kraft. Med mer kraft per cell så får du ett batteri som håller längre. Det laddas via ett XLR uttag som ger en snabbare laddning. Tack vare den ökade kapaciteten ligger batteriets vikt på 3.5 kilo och är alltså ca 1.4 kilo tyngre, men den extra kraften gör att du knappt märker av det. 

Vi har även ett specialdesignat skydd till batteriet som är gjort i PC+ABS plast och går att lacka i samma färg som cykelramen. På så vis får vi batteriet att smälta in i ramen. Det skyddar även mot repor från sten och annats som flyger upp på batteriet. 

Tesla satsar mycket på denna batteritekniken och har köpt upp närmare 90% av all produktion med  21.700 celler. Vilket ökar ledtiderna för alla andra som är beroende av batterier med dessa celler och gör att standard batteri med  18.650 celler mer eller mindre kommer sluta tillverkas då produktionen läggs på cellerna som har stor efterfrågan av TESLA. 

Det nya batteriet har alltså 21.700 celler och laddas med 5 mAh per cell till skillnad från original batteriet som hade 18.650 som laddades med ca 3.2 mAh per cell. Det betyder att det nya batteriet har mer kraft per cell och är mer uthålligt än vad original batteriet är. / Wafacrew

Logga in